Veckorapport vecka 4 2011

OMXS30 steg med +0.2% i veckan. Dagstrenden har enligt trendindikatorn fladdrat mellan neutral och positiv, men avslutade i neutralt  läge.   Veckotrenden är ohotat stabilt positiv.

Onsdagsfonden Sundry ökade med +0.5% i veckan, efter att positionerna i Heating Oil och USD/SEK utvecklats positivt. Portföljrisken är 9.9%, det vill säga, så mycket skulle andelsvärdet backa om alla positioner gick maximalt dåligt och stoppades ut. Utvecklingen av andelsvärdet sedan årsskiftet är -5.6%, vilket är en följd av förluster i tidigare avyttrade långa positioner i OMXS30, guld och silver. En trendföljande strategi åker av och till på sina smällar, men talesättet ”efter regn kommer solsken” brukar vara högst tillämpbart. Det viktiga är att se resultatet på lite sikt.  

För övriga resultat, se Fondresultat.

I Onsdagsfonden PPM så säljs innehavet i Handelsbankens Latinmaerikafond, då veckotrenden för Bovespa (Brasilien) enligt trendindikatorn slagit om till neutral.

 Istället köps andelar i Spiltans räntefond. Beställningen ser ut som nedan.

I Onsdagsfonden Duo blir det inga köp av nya andelar i XACT OMXS30 på måndag, då veckans högsta notering inte var den högsta under de senaste fem veckorna, även om veckotrenden är fortsatt positiv.

För Onsdagsfonden Månad blir det andelsköp i Avanza Zero på onsdag, eftersom det är den första onsdagen i en ny månad och veckotrenden är  positiv. Onsdagsfonden Benchmark gör sitt månadsköp samma dag.

Annonser

One thought on “Veckorapport vecka 4 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.