Veckorapport vecka 3 2011

Veckan avslutades med rejäla svängningar, snabbt ner på OMXS30 i onsdags och torsdags, för att sedan vända upp med besked i fredags. Totalt backade index med -1,9% i veckan. I den mer kortsiktiga trenden, mätt i dagsdata, börjar läget se lite ansträngt ut för den positiva trenden. Det förekommer dock rätt ofta att index i en upptrend gör en lite djupare och/eller längre rekyl för sedan snabbt klättra vidare, och det kan vara så även denna gång.  Den längre trenden i veckodiagram är ohotat stabilt positiv.

I Onsdagsfonden Sundry avyttrades den långa positionen i OMXS30 efter att exit träffats. Fondens placeringsstrategi är mer kortsiktig, och arbetar med dagsdata. Placeringarna i råvaror, valutor och räntepapper hade en stabil utveckling, men OMXS30-positionen hann dra ned andelsvärdet med -2,8% under veckan.

För övriga resultat, se Fondresultat.

I Onsdagsfonden PPM sker inga förändringar, då trenderna håller sig stabila.

I Onsdagsfonden Duo blir det köp av nya andelar i XACT OMXS30 på måndag, då veckotrenden för index är fortsatt positiv och veckans högsta notering var den högsta under de senaste fem veckorna.

Veckans marknad: majs

Lång konsolidering första halvåret 2010, svårt för en trendföljande strategi då. En stark positiv trend från augusti till nu. Notera snabba rekyler som gör det svårt att hålla kvar tagna positioner. Det krävs att strategin snabbt medger nya positioner när trenden tar ny fart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s