Dags för renovering!

Efter ett turbulent andra halvår både privat och yrkesmässigt är det nu dags att ägna Onsdagsfonden en välbehövlig renovering och ladda upp inför det nya året! Kärnan är densamma: placeringsstrategier med sunt förnuft för att skydda kapital och låta dig, inte marknaden, bestämma när du vill ta ut sparade medel. Inför 2010 kommer jag att starta om med tre ”fonder”:

  • Onsdagsfonden Sundry
  • Onsdagsfonden PPM
  • Onsdagsfonden Månad

Dessutom kommer jag att starta om jämförelsefonden Onsdagsfonden Benchmark som placerar enligt ett traditionellt månadssparande.

Anledningen till att jag startar om är framför allt för att få rättvisande jämförelser från första början. Dessutom har jag förändrat placeringsstrategierna en del. På grund av tidsbrist har jag heller inte underhållit bloggen det senaste halvåret, vilket gör publiceringen av äldre siffror mindre intressant. Slutligen så har de nya fonderna alla en verklig motsvarighet i mitt eget placerande, vilket känns viktigt.

Jag försöker inte att dölja misslyckanden  eller dåliga siffror. Onsdagsfonden Sundry har under 2009 haft en knagglig utveckling och ligger i skrivande stund på några enstaka procent plus. De övriga fonderna har heller inte varit i närheten av den synnerligen goda avkastning som börsen gett. Samtidigt har det aldrig varit mitt mål att slå index. Istället är det en uthålligt god avkastning som gäller, i kombination med att skydda kapitalet. Ett höjdarår på börsen är det ett mer svårsålt koncept, men vi står inför betydligt mer osäkra år framöver.

I kommande inlägg ska jag presentera fonderna mer i detalj. Onsdagsfonden PPM hoppas och tror jag ska bli ett enkelt och slagkraftigt alternativ till diverse PPM-rådgivares jagande efter bästa fonder.

Sist men inte minst, en titt på ”the big picture”. Den som placerade pengar på börsen i början av året skrattar hela vägen till banken. Den som köpte in sig just när nyårsklockorna började tona ut i januari 2008 har fortfarande anledning att hålla sig för skratt.

5 tankar om “Dags för renovering!

  1. Hej
    välkommen tillbaka, dina ambitioner att starta 3 fonder under 2010 är klart intressant och hoppas verkligen du kan fullfölja de ambitionerna. Jag kommer att följa och ta del av dina rekommendationer

  2. Hej Lars,
    Tack för visat intresse, roligt att du uppmärksammade min ”comeback” så snabbt. Jag ska göra mitt bästa för att inte göra dig besviken!

Kommentarer är stängda.