Månadsuppföljning April 2009

Sent omsider kommer så månadsredovisningen för april.

Det blev en fantastisk börsmånad där OMXS30 steg med otroliga +17,0% under månaden. Utvecklingen för index var fortsatt svängig, med nio dagar då index rörde sig med mer än +/-2,0%

Även onsdagsfonderna har haft en positiv månad, i alla fall vad gäller OMX och Sundry. De mer långsiktiga fonderna Avanza, Exakt och PPM ligger i princip still beroende på att trendindikatorn för den långsiktiga trenden ännu inte signalerat tydlig positiv trend. Det ligger i långsiktighetens natur att det tar ett tag innan nya beslut tas, och även om börsuppgången varit synnerligen kraftig får man komma ihåg att den också skett på kort tid.  

Trimningen av placeringsstrategin för Onsdagsfonden OMX och Sundry har inverkat klart positivt på utvecklingen, både sett till jämnhet och riktning i värdekurvan.

Onsdagsfonden OMX

Fondvärdet ökade under månaden med +2,4%. Fonden låg den siste april på -5,7% sedan start, vilket förvisso är mindre dåligt jämfört med OMXS30 (-24,0%). Men fondens mål är ju absolut avkastning och dit är det långt. 

Onsdagsfonden Sundry

Fondvärdet ökade med +3,6% under månaden. Fonden låg den siste april på -4,4% sedan start, vilket är mindre dåligt jämfört med OMXS30 (-14,1%). Men fondens mål är ju absolut avkastning och dit är det långt.

Onsdagsfonden Exakt

Fondvärdet var oförändrat under månaden, då inga positioner tagits. Fonden låg den siste april på -4,2% sedan start, vilket är ungefär som OMXS30 (-6,5%). 

Onsdagsfonden Benchmark

Fonden steg med sanslösa +19,4%, och svingade sig per den siste april upp på +2,0% sedan start. Att jämföra med OMXS30 som backat med -16,1% under samma period. Här har det blivit god utväxling på de andelar som köptes billigt i höstas, vilket ju är huvudargumentet för månadssparande. Kom bara ihåg baksidan av mynet också, fonden har som mest varit ned -40% sedan start. Att månadsspara är defintivt ingen lågriskstrategi!

Onsdagsfonden Avanza

Fonden fortsätter att ligga still då trendindikatorn ännu inte signalerat långsiktig positiv trend. Jämfört med OMXS30 sedan start, med -16,1 så är det ändå en riktigt bra utveckling. Kapitalet är nu 11.000 kr, som ligger på bankkonto, och kommer att börja satsas när börstrenden vänt upp.

Onsdagsfonden PPM

Fondvärdet ökade under månaden med +0,12%. Fonden låg per den siste april på +1,7%  sedan start, vilket är en fis i rymden jämfört med OMXS30 (+20,5%). Men målet är absolut avkastning och inte att i varje ögonblick slå index. Av samma anledning som för Onsdagsfonden Exakt och Avanza har inga positioner tagits annat än i räntefonden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.