Månadsuppföljning februari 2009

OMXS30 steg med +3,3% under månaden. Utvecklingen för index var fortsatt svängig, med nio dagar då index rörde sig med mer än +/-2,5%

Onsdagsfonderna OMX och Sundry har i princip stått still under månaden, och har resultat sedan start som inte är godkänt. Tydligare och långvarigare trendrörelser behövs. Onsdagsfonden Exakt har haft en dålig månad efter att börsuppgången stoppat ut kort apositioner. Onsdagsfonden PPM, som är en placeringsstrategi för PPM-sparandet visar en stabil utveckling.

Onsdagsfonden OMX

Fondvärdet minskade under månaden med -2,4%, efter att de korta OMXS30-positionerna utvecklats negativt av en inledande börsuppgång. Fonden ligger sedan start på -3.5%, vilket jämfört med OMXS30 (-36,3%) är en framgång. Men fondens mål är ju en absolut avkastning och där står det fortfarande och stampar.  Fonden har för närvarande endast liten exponering mot OMXS30 med en kort position.

Onsdagsfonden Sundry

Fondvärdet steg med +0,6% under månaden.  Sedan start i september har fondvärdet minskat med -3.7%.

Onsdagsfonden Exakt

Fondvärdet backade med hela -4,9% efter att befintligt innehav i XACT Bear stoppades ut. Fonden ligger sedan start på -3,2%, vilket jämfört med OMXS30 (-21,6%) är en framgång. Men jämfört med målet med absolut avkastning är det bara en försiktig start. Fonden ligger blygsamt exponerad i XACT Bear och gynnas alltså av en fortsatt börsnedgång.

Onsdagsfonden Benchmark

Fonden steg med starka +5,1%, men är fortfarande -13,3% sedan start.

Onsdagsfonden Avanza

Fonden fortsätter att ligga still då börstrenden är negativ. Det blir intressant att jämföra utvecklingen när börstrenden väl vänder, fortfarande utklassar fonden index! -) Kapitalet är nu 9.000 kr, som ligger på bankkonto, och kommer att börja satsas när börstrenden vänt upp.

Onsdagsfonden PPM

Fondvärdet ökade under månaden med +0,5%. Fonden ligger sedan start på +1,4%, vilket jämfört med OMXS30 (+1,0%) är bra. Men målet är absolut avkastning och inte att i varje ögonblick slå index.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.