Sundry rycker

Onsdagsfonden Sundry hade en väldigt stark utveckling igår och stängde upp 3.0%, efter framför allt kraftiga prisfall på ca 5% för både kaffe och naturgas. Det är egentligen en för stor svängning för att det ska kännas riktigt bra, men även om man handlar på flera marknader så inträffar det av och till att de går åt samma håll. Ibland ger det riktigt dåliga dagar, och ibland riktigt bra.

När fonden utvecklas positivt ökar alltid fallhöjden något, även om jag försöker att minimera denna ökning. En titt på worst  case scenario ger att fondvärdet skulle minska med 6.8% om samtliga marknader skulle utvecklas negativt för positionerna och exitnivåer träffas (alltså om OMXS30, kaffe och naturgas alla skulle gå upp). Det är den risk fonden utsätter sig för i utbyte mot att få vara med om god avkastning. Maximalt tillåten sådan risk per marknad är 3.75%, så det finns god marginal. Vad denna riskbegränsning säger är att fonden maximalt får backa 3.75% om en marknad skulle gå som sämst för befintliga positioner.

Marknaderna är fortsatt mycket volatila/svängiga, så risken för ett steg tillbaka är uppenbar. Men goda dagar förtjänar att uppmärksammas lika väl som dåliga! 🙂

Med detta ber Onsdagsfonden att få önska en riktigt trevlig helg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s