Månadsuppföljning november 2008

Otroligt nog har det redan gått ett halvår sedan jag drog igång projekt Onsdagsfonden!

OMXS30 var i stort sett oförändrat under månaden, men svängningarna fortsatte att vara stora. 10 handelsdagar rörde sig index 3% eller mer. Perioden innehöll en bottenpunkt vid 567. Sedan rekylerade kurserna uppåt rejält och står nu ca 13% högre jämfört med 21/11. En enskild kursrusning på mer än 10% den 24/11 utsatte fonderna för stora påfrestningar.

Utvecklingen under månaden är allt annat än munter och svängningarna i fonderna stora. Men det har varit ännu en extrem månad, med en kraftig upprekyl både i slutet och början. Förhoppningsvis kommer vi att se tydligare trendrörelser med mindre svängningar inom kort.

Onsdagsfonden OMX

Fondvärdet minskade under november med -5.6%. Förutom att det är tråkigt med en negativ månad så är det en väl stor svängning. Men marknaden har också rört sig på ett extremt sätt under perioden. Fonden ligger sedan start på 1.0%, vilket jämfört med OMXS30 (-36.1%) är en framgång. Men fondens mål är ju en absolut avkastning och där står det ännu så länge och stampar.  

Onsdagsfonden Sundry

Fondvärdet minskade under november med 4,5%. Även här en väl stor rörelse, men marknaderna har varit väldigt volatila. Sedan start i september har fondvärdet minskat med -1.2%, vilket jämfört med OMXS30 (-27.8%) är bra. Men även här är fondens mål absolut avkastning om 20% och där står fondvärdet och stampar. Fonden har haft signaler i flera marknader som inte kunnat leda till positioner på grund av för höga volatiliteter i förhållande till maximal risk. Det har inverkat negativt på möjligheten till diversifering. .

Onsdagsfonden Exakt

Fondvärdet minskade under november med -2.0%. Fonden ligger sedan start på 1.7%, vilket jämfört med OMXS30 (-21.4%) är en framgång. Men jämfört med målet med absolut avkastning på 20% är det bara en försiktig start.

Onsdagsfonden Benchmark

Fonden steg med 4%, klart bättre än OMXS30-index.

Onsdagsfonden Avanza

Fonden fortsätter att ligga still då börstrenden är negativ. För perioden som helhet var det en klok strategi, precis som det varit sedan start. Det blir intressant att jämföra utvecklingen när börstrenden väl vänder, just nu utklassar fonden index! -) Kapitalet är nu 6.000 kr, som ligger på bankkonto, och kommer att börja satsas när börstrenden vänt upp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.