Bort i tok eller?

I förrgår sålde Onsdagsfonden OMX och Onsdagsfonden Sundry CDF i OMXS30. Idag kommer båda fonderna att avyttra en position (köpa kontrakt) i samma marknad. Hur snurrigt är inte det?

Nja, det är inte så tokigt som det verkar. Varje position måste hanteras för sig, och det är prisutvecklingen som styr hur man ska hantera dem. Positionen som avyttras idag togs för en vecka sedan, och nu har OMX-index rekylerat uppåt så pass att exit träffats. Då är det bara att avyttra den direkt. Men fortfarande visar trendindikatorn negativ trend, varför en ny position skulle tas i onsdags. Dess exitnivå ligger på ett betryggande avstånd från index idag, men när den träffas så avyttrar jag också den positionen direkt. Om det skulle inträffa kommer trendindikatorn med all säkerhet inte längre att visa negativ trend.

I gränslandet som en kraftig rekyl eller trendomslag utgör får man ibland uppleva sådana här effekter. Viktigt är då att man håller sig till placeringsstrategin och inte börjar väva in en massa subjektiva resonemang. Om trenden vänder så kommer jag för eller senare att börja köpa OMXS30. Fram till dess arbetar jag utifrån vad strategin säger. Det är det enda sättet för att kunna göra en korrekt utvärdering av strategin och rätta till eventuella defekter med tiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s