When the going gets tough…

OMXS30 fortsätter att tjurrusa, och igår sköt priset på naturgas också i höjden. Utvecklingen för Onsdagsfonderna var allt annat än munter, förutom för Benchmark som nu återhämtar sig rejält.

Exitnivåer träffades på bred front igår för Onsdagsfonden OMX och Sundry, och som resultat av det har jag idag avyttrat alla korta positioner i OMXS30, samt alla utom en i US Natural Gas. Trendindikatorn har nu svängt till neutral trend i dagsperspektivet för båda dessa marknader, varför fonderna inte tar nya positioner idag.

Det är aldrig roligt att uppleva sådana här snabba värdeminskningar, men som jag tjatat om är det något man måste vara inställd på. Det viktiga är att avgöra om placeringsstrategin förmår hantera händelserna och om strategin fortfarande verkar ha siktet rätt inställt. I dagsläget kan jag tryggt svara ja på båda dessa frågeställningar. Det lindrar inte besvikelsen över utvecklingen just nu, men är viktigt på lite längre sikt.

Mentalt är det förstås tufft att genomlida en värdeminskning från +8% till -2% som det till exempel blivit för Onsdagsfonden Sundry på en vecka. Men det är bara att bita ihop, analysera och se över strategin och fortsätta följa den. Man får ge sig själv en klapp på axeln för att man avslutar en affär trots att den ger förlust, och hålla det långsiktiga målet i fokus. Efter sämre tider kommer bättre! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s