Månadsuppföljning oktober 2008

Fem månader med Onsdagsfonden! Oktober var ännu en tuff månad för den svenska börsen, OMXS30 backade med -16,9%. Perioden innehöll även denna månad både dagar med enorma uppgångar, och kraftiga nedgångar. Fonderna har förmått parera de stora svängningarna på ett robust sätt.

Onsdagsfonden OMX

Fondvärdet ökade under september med 7,6%. Fonden ligger sedan start på 7,0%, vilket jämfört med OMXS30 (-36,4%) är en framgång. Men fondens mål är ju en absolut avkastning och där har vi kommit en bit på väg till målet på 20%. 

Onsdagsfonden Sundry

Fondvärdet ökade under oktober med 6,0%. Sedan start i september har fondvärdet ökat med 3,5%, vilket jämfört med OMXS30 (-28,2%) är bra. Men även här är fondens mål absolut avkastning om 20% och dit har resan bara börjat. Fonden har haft signaler i flera marknader som inte kunnat leda till positioner på grund av för höga volatiliteter i förhållande till maximal risk. Det har inverkat negativt på möjligheten till diversifering. Den senaste veckan innebar en påtaglig värdeminskning från en topp på ca +8% till +3,5%, efter att marknaderna rekylerat rejält. På sätt och vis känns det naturligt med en sådan reaktion och att även fondutvecklingen blir mer ”normal”.

Onsdagsfonden Exakt

Fondvärdet ökade under oktober med 2,7%. Fonden ligger sedan start på 3,8%, vilket jämfört med OMXS30 (-21,8%) är en framgång och en fin start på väg mot målet med absolut avkastning på 20%.

Onsdagsfonden Benchmark

Fonden backade med -9,1%, klart bättre än OMXS30-index efter en stark slutspurt.

Onsdagsfonden Avanza

Fonden fortsätter att ligga still då börstrenden är negativ. För perioden som helhet var det en klok strategi, precis som det varit sedan start. Det blir intressant att jämföra utvecklingen när börstrenden väl vänder, just nu utklassar fonden index! -) Kapitalet är nu 5.000 kr, som ligger på bankkonto, och kommer att börja satsas när börstrenden vänt upp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s