Onsdag 2008-10-22

Ny onsdag och därmed beslutspunkt för nya positioner. De senaste dagarna har börserna gått starkt, vilket inneburit negativ utveckling för onsdagsfonderna, förutom Benchmark. Men även trots några starka dagar på sistone så är den fonden ned med mer än 22% sedan start i slutet av juni. Jag är fullt medveten om att fonden representerar ett månadssparande på lång sikt och att det i teorin ska bli ett fint resultat på sikt. Men en nedgång med 22% kräver en uppgång på 28% bara för att nå break-even, så det krävs en kraftig uppgång för att ta igen vad fonden tappat. Ett månadssparande är inte så aktsamt om kapitalet som man kanske förleds att tro ibland.

För Onsdagsfonden Sundry har ett antal säljsignaler genererats idag. Placeringsstrategin sätter i stort sett stopp för ytterligare positioner i OMXS30 och US Natural Gas, eftersom prisutvecklingen, storleken, och exits för nuvarande innehav summerar till fullinvesterade marknader. Vidare ignoreras ett antal säljsignaler på marknader där volatiliteten innebär att fonden inte kan ta position. Ett kontrakt skulle helt enkelt innebära en större risk än de max 1,25% av portföljvärdet per position och marknad. Detta är ett problem som kommer sig av att kapitalet för tillfället är lite för litet, men på sikt ska det förhoppningsvis lösa sig! 🙂  Effekten av det är att fonden inte får till den breda diversifiering som är önskvärd, och att utvecklingen därför beror på hur det går för ett mindre antal marknader än vad som varit tänkt.

Även för Onsdagsfonden OMX kommer begränsningsregler att kicka in vid dagens försäljning av ytterligare OMXS30-kontrakt.

Onsdagsfonden OMX

  • Säljer kontrakt i OMXS30

Onsdagsfonden Sundry

  • Säljer kontrakt i OMXS30
  • Säljer kontrakt i Kaffe
  • Ignorerar säljsignal i US Natural Gas då fonden är fullinvesterad i denna marknad.
  • Ignorerar säljsignaler i bomull, feeder cattle, palladium, sojabönor och koppar p.g.a. för stor volatilitet.

Onsdagsfonden Exakt, Benchmark och Avanza tar inga positioner annat än den sista onsdagen varje månad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.