Månadsuppföljning juni 2008

Tiden går snabbt och Onsdagsfonden har redan varit igång en månad. Värdeökningen blev 12,7%, en väldigt bra siffra. Under månaden har OMXS30 haft en starkt negativ utveckling, vilket gynnat fondens positioner i sålda CFD:s. När börsen rör sig i en entydig riktning som stämmer överens med min trendindikator så ska Onsdagsfonden gå riktigt bra, och det har den verkligen gjort nu. Det kommer månader med betydligt blygsammare värdeökningar och enstaka månader med mindre värdeminskningar, när trenden är inne i ett omslagsläge, är diffus eller slagig. Över ett år är målet minst 20% värdeökning som jag skrivit tidigare.

Som jag också skrivit tidigare håller jag noga koll på risknivåerna, så att jag inte tar för många och för stora positioner. Ju större risk jag tar desto större värdeökning får jag när allt går bra, men det motsatta gäller förstås också, att fonden blir mer utsatt när marknaden går mot positionerna. Jag kommer att dra ned på risknivån något i takt med att fondkapitalet ökar.

Avslutningsvis är det viktigt att vara medveten om att värdeökningen endast är på papperet. Jag riskerar en del av uppnådda vinster för att få chansen att utöka dem. Om börsen skulle vända upp kraftigt kommer fondresultatet att kortsiktigt försämras ordentligt. Till exempel skulle en uppgång till nuvarande exitnivå  ( OMXS30 908 ) innebära att värdeökningen sjönk till mer modesta 3,5%. Förvisso också en rätt bra siffra om man översätter den till årsavkastning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 tankar om “Månadsuppföljning juni 2008

  1. Jag är riktigt imponerad av din värdeökning, även om den bara var för en månad. Kommer att bli spännade att följa hur du kan få Onsdagsfonden att utvecklas framöver.

  2. Mmm, nästan så jag blir lite orolig för att det startat för bra och att det byggs upp förväntningar på fortsatta starka resultat. Onsdagsfonden bygger på en trendföljande ansats och oavsett hur bra designen är så kommer sådana system att drabbas av svackor när trenden slår om, blir diffus eller när index står och slår (konsoliderar). Men når jag bara mitt mål med 20% avkastning på ett år så är jag nöjd!

    Roligt hur som helst att du är med och följer utvecklingen! 🙂

  3. Tycker hela den här fond iden är väldigt intressant, och har blivit väldigt nyfiken på hur det ska gå längre fram. Så jag kommer följa Onsdagsfondens varje steg 🙂

    Du är ju väldigt nära ditt mål, så hoppas att du klara det 🙂

Kommentarer är stängda.